Κυριακή, 21 Ιουνίου 2009

ΕΠΑΛ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 2008-2009: 2η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ eTwinning ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ


Λάβαμε την ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας!
Το σχολείο μας, το ΕΠΑ.Λ. Νιγρίτας, υλοποίησε το σχολικό έτος 2008-2009 συνεργασία etwinning με τίτλο:
«Έφηβοι: Μπορεί να ζούμε σε διαφορετικές χώρες, αλλά μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα, τα ίδια αισθήματα, τις ίδιες προσδοκίες»

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθητές του σχολείου μας συνεργάζονται με ένα Επαγγελματικό Λύκειο του Τορίνο (ITIS – PININFARINA, TORINO / ITALY).
Το πρόγραμμά μας έχει την εξής δομή:
1: Οι Έλληνες μαθητές ετοίμασαν υλικό (σε έγγραφα κειμένου και σε μορφή παρουσιάσεων), τόσο στα Ελληνικά, όσο και στα Αγγλικά, για την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα. Οι Ιταλοί μαθητές ασχολήθηκαν με την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ρώμη, (οι εργασίες τους γράφτηκαν στα Ιταλικά και στα Αγγλικά).
2: Οι Έλληνες μαθητές συγκέντρωσαν πληροφορίες για τα προβλήματα των νέων στην Ελλάδα (αλκοολισμός, ναρκωτικά, ανεργία, οικονομική κρίση κ.τ.λ.). Οι Ιταλοί ασχολήθηκαν με αντίστοιχα προβλήματα της χώρας τους.

3: Οι Έλληνες μαθητές ετοίμασαν ένα κόμικ, με πρωταγωνιστή τον «Euroteen», δηλ. τον «Ευρω-νέο», ο οποίος προσπαθεί να βρει αληθινούς φίλους και αληθινή αγάπη, προσπαθώντας ν’ αποφύγει τις κακές συναναστροφές. Η συγκεκριμένη ιστορία κόμικ θ’ αναρτηθεί στον εκθεσιακό χώρο του σχολείου μας. Οι Ιταλοί έχουν δημιουργήσει παρόμοια κόμικ.
4. Επίσης, οι μαθητές της ομάδας etwinning δημιούργησαν μία ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «Γνωρίζω το χθες, δεν φοβάμαι το αύριο», για να δείξουν ότι το σχολείο είναι ο χώρος, ο οποίος μπορεί να διαμορφώσει πολίτες με σωστή κρίση και συνείδηση, διώχνοντας μακριά τους κινδύνους και τις κακές συναναστροφές, την οποία μπορείτε να δείτε σε παρακάτω αναρτήσεις. Η συγκεκριμένη ταινία απέσπασε τιμητικές διακρίσεις από δημόσιους φορείς και προβλήθηκε σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.
Επίσης, όλο το υλικό στο ιστολόγιο που δημιουργήθηκε. Πατήστε εδώ για να το δείτε.
Ελπίζουμε να σας αρέσει η δουλειά μας!